top of page
Търсене

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ LCL ДОСТАВКА И МОЖЕ ЛИ ТОВА ДА СЕ ОКАЖЕ ПЕЧЕЛИВШИЯТ ХОД ЗА НА НАШИЯ БИЗНЕС?

Актуализирано: 28.03.2023 г.

blog +

insight

 

Ако сте нови в света на международния транспорт, може би се чудите "Какво е LCL товар?" LCL означава по-малко от товарен контейнер и се отнася до превоз на малки или частични товари, които не изискват пълен контейнер. В тази публикация в блога ще се покрият всички основни фактори за доставката на LCL товар.
Какво представлява групажен (LCL) товар?


Групажен (LCL) товар се отнася за товари, които са твърде малки, за да попълнят цял товарен контейнер. Вместо да плащате за пълен контейнер, изпращачите могат да изберат да споделят пространството на контейнера с други товари.. Това е икономичен вариант за превоз на по-малки стоки.


Групажен (LCL) товар е известен още като консолидиран. Това е популярен избор за малки и средни фирми, които нямат достатъчно стока, за да попълнят цял контейнер, тъй като им позволява да изпращат товари по-често, по-евтино и по-бързо.


Как работи консолидираният (LCL) товар?


При заявяване на LCL товар, агента в товарно пристанище ще консолидира вашите товари с товарите на други изпращачи в един контейнер. Контейнерът ще бъде натоварен и пломбиран в склад на спедитора, след което ще бъде транспортиран до износното пристанище. След като контейнерът пристигне в крайната си дестинация, ще бъде разтоварен, като всяка стока ще бъде отделно освободена митнически за доставка до крайния адрес.


По време на процеса на деконсолидация, всеки товар се отделя и маркира с уникален номер за проследяване. Този номер се използва за проследяване на пратката през целия процес на доставка, като позволява на собственика да знае състоянието на своя товар по всяко време.


Предимства на групажен (LCL) товар.


Най-голямото предимство на групажен (LCL) товара е намаляне на разходите. При доставка на LCL товар, плащате само за пространството, което използвате в контейнера. Това го прави икономичен вариант за изпращане на по-малки товари.


Групажният (LCL) товар е също по-гъвкав вариант за изпращане в сравнение с FCL (пълен товарен контейнер). Не трябва да чакате, докато имате достатъчно товар, за да попълните контейнера, което означава, че можете да изпращате стоки по-често. Това е особено полезно за фирми, които трябва да изпълняват поръчки на редовна база и нямат достатъчно товар и време, за да попълнят цял контейнер.


Недостатъци на групажен (LCL) товар.


Главният недостатък на LCL товара е, че вашите товари ще споделят пространството в контейнера с товарите на други изпращачи. Това означава, че имате по-малко контрол върху обработката и съхранението на вашите товари, като също така има по-голям риск от повреда или загуба.


Още един недостатък на LCL товара е, че може да отнеме повече време за транспортиране, отколкото FCL товара. Това се дължи на факта, че контейнерът трябва да бъде консолидиран и деконсолидиран, което може да удължи времето за процеса на доставка.


Заключение.


Групажните (LCL) товари са економично и гъвкаво решение за малки и средни бизнеси, които нямат достатъчно товар за да попълнят цял контейнер. Ако обмисляте LCL пратка за вашия следващ товар, ние от Трайдънт Фрейт ще предложим оптималния вариант цена/сервиз и заедно с вас ще организираме и доставим стоката ви, защото това е печелившият ход за вашия бизнес.28 преглеждания0 коментара

Comments


bottom of page